Veilig karten? Dat doe je zo!

Karten is een wel erg populaire sport tegenwoordig, en dat is eigenlijk ook geen wonder: aan volle snelheid over het circuit razen, een wedstrijdje houden met je vrienden en je even in de huid van een échte racer wanen, het zijn slechts enkele redenen waarom je misschien graag kart.

Natuurlijk is karten niet geen ongevaarlijke sport, en daarom is het belangrijk dat je het slim aanpakt. Onderstaande tips kunnen je daar alvast bij helpen!

3 onmisbare tips om veilig te karten

1. Stap nooit uit op het circuit

Regel één: stap nooit of te nimmer zomaar uit op het circuit als je kart, want dat is vragen om problemen. De reden hiervoor spreekt voor zich. Als een andere karter plots van achter een grote bocht tevoorschijn komt en je niet ziet, dan is een botsing haast onvermijdelijk. Als dat dan écht moet gebeuren, dan zit je toch liever in je kart dan dat je ernaast staat.

2. Niet beuken en botsen

Daarbij is het beter om niet te beuken en te botsen, want daarvoor dienen die uitnodigende rubberen banden aan de zijlijn van het kart-circuit eigenlijk niet voor. Deze barrière zorgt er gewoon voor dat, als een botsing écht onvermijdelijk is, de schade en kans op verwondingen laag blijven. Rij dus verantwoordelijk en bots en en beuk niet zomaar!

3. Leg je telefoon maar opzij

Ten slotte is het beter om je GSM of smartphone tijdens het karten niet mee te nemen. Want laat ons eerlijk zijn: welk spelletje op je telefoon kan er leuker zijn dan een uurtje karten?

De meeste kart circuits en organisaties bieden je toegang op een persoonlijke locker of andere manier om je kostbare spullen op te bergen, dus maak daar ook gebruik van. Zo krijg je niet de drang om tijdens het karten sms’jes te versturen, want dat is een van de meest onveilige dingen die je kunt doen.