Veilig karten? Dat doe je zo!

Veilig karten? Dat doe je zo!
Inhoud
  1. 3 onmisbare tips om veilig te karten
  2. 1. Stap nooit uit op het circuit
  3. 2. Niet beuken en botsen
  4. 3. Leg je telefoon maar opzij

Karten is een wel erg populaire sport tegenwoordig, en dat is eigenlijk ook geen wonder: aan volle snelheid over het circuit razen, een wedstrijdje houden met je vrienden en je even in de huid van een échte racer wanen, het zijn slechts enkele redenen waarom je misschien graag kart.

Natuurlijk is karten niet geen ongevaarlijke sport, en daarom is het belangrijk dat je het slim aanpakt. Onderstaande tips kunnen je daar alvast bij helpen!

3 onmisbare tips om veilig te karten

1. Stap nooit uit op het circuit

Regel één: stap nooit of te nimmer zomaar uit op het circuit als je kart, want dat is vragen om problemen. De reden hiervoor spreekt voor zich. Als een andere karter plots van achter een grote bocht tevoorschijn komt en je niet ziet, dan is een botsing haast onvermijdelijk. Als dat dan écht moet gebeuren, dan zit je toch liever in je kart dan dat je ernaast staat.

2. Niet beuken en botsen

Daarbij is het beter om niet te beuken en te botsen, want daarvoor dienen die uitnodigende rubberen banden aan de zijlijn van het kart-circuit eigenlijk niet voor. Deze barrière zorgt er gewoon voor dat, als een botsing écht onvermijdelijk is, de schade en kans op verwondingen laag blijven. Rij dus verantwoordelijk en bots en en beuk niet zomaar!

3. Leg je telefoon maar opzij

Ten slotte is het beter om je GSM of smartphone tijdens het karten niet mee te nemen. Want laat ons eerlijk zijn: welk spelletje op je telefoon kan er leuker zijn dan een uurtje karten?

De meeste kart circuits en organisaties bieden je toegang op een persoonlijke locker of andere manier om je kostbare spullen op te bergen, dus maak daar ook gebruik van. Zo krijg je niet de drang om tijdens het karten sms’jes te versturen, want dat is een van de meest onveilige dingen die je kunt doen.

Soortgelijke artikelen

Vergeet deze zaken niet als je naar een recreatiepark gaat

Vergeet deze zaken niet als je naar een recreatiepark gaat

Een verblijf in een recreatiepark is natuurlijk erg leuk, maar dat is enkel zo als je ook wel degelijk al het nodige in je auto of camper meeneemt. De kans dat je iets vergeet is ontzettend groot, en de lijst met benodigdheden oneindig lang. Toch kan het onderstaande overzicht je al helpen om zeker niets te vergeten. En dat betekent dat je méér geniet van je verblijf! 4 belangrijke zaken om mee te nemen naar een recreatiepark 1. WC- en keukenpapier WC- en keukenpapier: je zou denken dat het zowat standaard voorzieningen zijn in de meeste recreatieparken, en eigenlijk is dat ook wel zo. Toch bestaat de kans dat de openbare toiletten, douches of keuken plots zonder zitten, en dan komt een extra rol wc-papier of keukenpapier natuurlijk goed uit. 2. Een koelbox Ook een koelbox is een...
Zo organiseer je een goede outdoor bootcamp training!

Zo organiseer je een goede outdoor bootcamp training!

Nog beter dan regelmatig sporten, is regelmatig buiten sporten, en een bootcamp is daarvoor perfect! Als je zelf een bootcamp wilt organiseren voor mensen in je buurt, kennissen of familie, dan is het natuurlijk van belang dat je vroeg genoeg begint met de organisatie én de juiste stappen neemt. Hieronder lees je meer! 3 tips om van je bootcamp training een succes te maken 1. Kies de juiste oefeningen Ten eerste is het erg belangrijk dat je de juiste oefeningen kiest, die je in een outdoor bootcamp  structuur gaat gieten. Bij een bootcamp is er immers sprake van een opeenvolging van allemaal lichamelijke oefeningen, maar daar komt meer bij kijken dan je denkt. Zo kan je bijvoorbeeld een bootcamp opstellen voor vrouwen, om hun been- en bilspieren sterker en strakker te maken. Aan de...
Goedkoop naar een recreatiepark, het kan wel degelijk

Goedkoop naar een recreatiepark, het kan wel degelijk

Met het gezin naar een recreatie- of vakantiepark gaan is één van de leukste dingen die je kunt doen als je een onvergetelijke reis wilt meemaken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat er heel wat organisatie bij zo’n vakantie komt kijken, en de prijs die je betaalt is een van de belangrijkste factoren bij de zoektocht naar een goed recreatiegebied in een mooie streek. Veel mensen willen geld besparen bij het boeken van een verblijf in een recreatiepark. Dat kan als je onderstaande tips in het achterhoofd houdt! 3 manieren om geld te besparen op een verblijf in een recreatiepark 1. Boek niet in het hoogseizoen De beste tip om geld te besparen op een recreatiepark? Boek niet zomaar een bungalow of andere woning in het hoogseizoen. Het is normaal dat de prijzen in de zomermaanden...