Zo organiseer je een goede outdoor bootcamp training!

Nog beter dan regelmatig sporten, is regelmatig buiten sporten, en een bootcamp is daarvoor perfect! Als je zelf een bootcamp wilt organiseren voor mensen in je buurt, kennissen of familie, dan is het natuurlijk van belang dat je vroeg genoeg begint met de organisatie én de juiste stappen neemt. Hieronder lees je meer!

3 tips om van je bootcamp training een succes te maken

1. Kies de juiste oefeningen

Ten eerste is het erg belangrijk dat je de juiste oefeningen kiest, die je in een outdoor bootcamp  structuur gaat gieten. Bij een bootcamp is er immers sprake van een opeenvolging van allemaal lichamelijke oefeningen, maar daar komt meer bij kijken dan je denkt.

Zo kan je bijvoorbeeld een bootcamp opstellen voor vrouwen, om hun been- en bilspieren sterker en strakker te maken. Aan de andere kant kan je de focus van je bootcamp ook leggen op het ontwikkelen van de schouder- en borstspieren, of zelfs cardio oefeningen om af te vallen!

2. Deel flyers uit

Vervolgens is het belangrijk dat je mensen bereikt met je bootcamp, bijvoorbeeld door flyers uit te delen. Hoewel het internet natuurlijk ook een handig hulpmiddel is als je wilt dat je bootcamp populair wordt, bieden flyers enkele interessante voordelen.

Zo geeft het persoonlijk uitdelen van folders je de kans om rechtstreeks contact te maken met mensen, waardoor je sneller een vertrouwensband opbouwt. Dit vertaalt zich dan weer in langdurige relaties, waardoor mensen sneller geneigd zullen zijn naar je volgende bootcamp te komen!

3. Kies een goede locatie

Ten slotte mag je ook het belang van een goede locatie niet onderschatten bij het organiseren van een outdoor bootcamp. Kies bijvoorbeeld voor een natuurrijke omgeving, zoals een park of bos.

Je kan ook een plaats inde stad kiezen omdat dat gemakkelijker bereikbaar is voor veel mensen, maar dan is de omgeving natuurlijk minder mooi. Hoe dan ook zijn er meer dan genoeg locaties voor een bootcamp, en dat is een belangrijke factor!